Slumpade ord

Hej hej! Jag har lite tid över och känner därför för att skriva något här, trots att inspirationen inte är på topp. Därför tog jag hjälp av den här sidan: https://www.palabrasaleatorias.com/slumpade-ord.php som slumpar fram ett ord (sådär helt random) och ger mig inspiration om vad jag ska skriva om. Ordet jag fick fram var:
 
PENGAR. Kul!
 
Som student har jag både låga inkomster och utgifter, särkilt nu i min liiiilla lägenhet, där både värme, vatten, el och låååångsamt wi-fi ingår. Det som däremot kostar är mat, tvättmedel, tvål och framförallt kurslitteratur och gymmedlemsskap. För att hålla koll på min ekonomi skriver jag sedan 3 år tillbaka upp precis alla inkomster och utgifter jag har i ett exceldokument. Det är kul, för då kan jag se resultatet av det jag gör.
 
Den här månaden har jag faktiskt gått plus, totalt sett. Detta är trots inköp av gymkort för 12 månader, en dammsugare, 2 terminers medlemsakap i Örebro studentkår och en tur till IKEA. Mycket av den mat jag köpt kommer dessutom räcka så länge att matkostnaderna följande månader minskar. Jag behöver ju inte köpa salt och peppar varje månad liksom (även om 1/4 av all spiskummin redan gått åt, mvh studenten som blev pank på spiskummin). Om jag redan går lite plus, hur mycket kommer jag kunna gå plus framöver? Det ska bli en kul utmaning att ta mig an!
 
Nu börjar det bli dags för mig att laga lunch (det är söndag och klockan är 12.00 när jag skriver det här). Det blir någonting med kycklingfärs, som hade kort datum och därför kostade 40 kr/kg. Allt kött som kostar runt 45kr/kg och nedåt slår jag till på. Jag tänker inte äventyra min hälsa för att köpa billigare mat än så. Till kycklingfärsen blir det troligen rotfrukter i ugn. De hade nämligen extrapris på rotfrukter den här veckan och då köpte jag några kg.. 😁 Nej, men ärligt. Det är extrapriser och nedsatta priser som gör att en studentekonomi lyckas bra. Jag undrar hur det går med min grannes ekonomi. Han köper hämtmat flera gånger i veckan. 
 
Mvh ILA