21 december - Julias Julkalender
Såhär i juletider är det många som är ute på vägarna, vad passar då inte bättre än innehållet i dagens lucka...
Hälsans och magbakteriernas godaste havrefrutti
Lägg frysta hallon i en eller två glasburkar, beroende på om du vill göra två små mellanmål eller ett stort.
Häll 1 dl havregryn, 2,5 dl vatten, ½-1 tsk kanel och 1 krm salt i en kastrull, Sätt på plattan och låt koka upp. När det kokar stänger du av plattan om du har en vanlig hederlig gammal spis eller sänker värmen om du har induktionshäll. Därefter tar du en såsvisp och rör runt i grytan i typ 2 minuter. Häll sedan havregrynsgröten över hallonen.
På ett vips har hallonen tinat och det är bara att sätta i sig mellanmålet. Om du valde att göra två små portioner istället för en stor så fungerar det utmärkt att sätta in alltihop i kylen och äta det kallt vid ett senare tillfälle. Då smakar det som risifrutti, fast med fibrer (det älskar de snälla magbakterierna) och utan strösocker då...