Första riktiga skörden
Kål går egentligen att skörda från att de första bladen kommer upp. Därför är det lite svårt att säga när den första skörden äger rum. Med gurkan är det däremot lättare. Antingen finns den där eller så finns de inte.



Såhär fin var gurkan inuti och den var lika god som den ser ut. 😋 Jag har alltid älskat gurka. När jag var mindre och vi hade drösvis med gurkor i växthuset hände det ofta att jag åt upp en hel del av dem. Andra barn åt glass och jag gick runt med en halv gurka i handen. Ja, typ så. (Fast jag åt en hel del glass jag med).
Jag minns särskilt ett år när våra gurkor blev väldigt beska och torra i skalet, troligen för att vi vattnat för dåligt. Min mormor var på besök och vi serverade av gurkan. Vi sade att den var lite besk, men hon sa att "nej, nej". Hur som helst såg jag allt när hon i smyg kastade ned den på gräset. 😄😘

Mums mums! Från vänster ser du grönkål, broccoliblad och svartkål. Jag tycker att en så stor del av broccoliplantan består av blad och eftersom jag tycker det är onödigt att slänga ätbar mat så äter jag dem med. Det verkar ha gått bra hittills... Nej, men fatum är att bladen är mycket nyttigare än sjäva broccolin. Broccolibuketterna blir liksom bara en smaskig bonus för mig när de kommer. 😃😃 (Jag hoppas att plantan inte tar illa upp när jag tar några blad..?)

Till kvällen åt vi laxtouredos enligt mammas recept och jag stod för den smörstekta kålblandningen. Ingen visste att de åt broccoliblast... men de klagade inte så det var säkert okej. 😚